Lezzetli Bir İstiridye Mantarı Sotesi

Bu tarifle, ağızda dağılan enfes bir istiridye mantarı sote hazırlayacaksınız. Malzemeler oldukça basit, yapımı ise oldukça pratik. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek arayanlar için ideal bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifi çok sevecekler. Özellikle mantar sevenler için mutlaka denemeleri gereken bir tarif. Soteyi, pilav, makarna veya patates püresiyle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 500 gram istiridye mantarı* 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1 çimdik tuz
* 1 çay kaşığı (silme) kekik
* 1 çay kaşığı (silme) pul biber
* 1 çay kaşığı (silme) karabiber
* 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanış

1. Öncelikle istiridye mantarlarını iyice temizleyin ve büyük parçaları daha küçük parçalara ayırın.
2. Geniş bir tavaya ayçiçek ve zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın.
3. Sarımsakları ekleyip, hafifçe kavurun. Kokusu çıkana kadar 1-2 dakika yeterli olacaktır.
4. Temizlediğiniz istiridye mantarlarını tavaya ekleyin ve yaklaşık 7-8 dakika boyunca sürekli karıştırarak soteleyin. Mantarlar suyunu bırakacak ve bu suyun buharlaşmasını beklemelisiniz.
5. Mantarlar yumuşayıp suyunu çektikten sonra, elma sirkesini, limon suyunu, tuzu, kekiği, pul biberi ve karabiberi ekleyin.
6. Malzemeleri iyice karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Baharatların güzelce harmanlanmasını sağlayın.
7. Soteyi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!