Muhteşem Islak Kek Deneyimi

Bu tarifle, çay saatlerinizin veya keyifli anlarınızın vazgeçilmez lezzeti olacak nefis bir islak kek hazırlayacaksınız. Malzemeler kolayca bulunabiliyor ve hazırlanması oldukça pratik. Yumuşacık dokusu ve yoğun aromasıyla ağızda dağılan bu keki, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir ikram olarak sunabilirsiniz. Tarifimizi adım adım takip ederek kusursuz bir sonuç elde edeceğinize emin olabilirsiniz. Hazırlık süresi oldukça kısa ve fırında bekleme süresi de tatmin edici bir sonuç için yeterlidir. Deneyin ve lezzetine kendiniz de şahit olun!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes islak kek için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekiyor:
* 4 adet yumurta
* 2 su bardağı süt
* 1 su bardağı un
* 5 yemek kaşığı kakao
* 2 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 2 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
* 2 su bardağı (2 parmak eksik) toz şeker

Hazırlanış

Öncelikle yumurtaları, sütü, unu, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı, sıvı yağı ve şekeri geniş bir kapta iyice çırpın. Pürüzsüz ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden kürdan testi yapmayı unutmayın. Kek piştikten sonra 10 dakika kalıbında dinlendirin ve daha sonra ters çevirerek servis tabağına alın. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İpuçları

Daha yoğun bir kakao aroması için, kakao miktarını biraz artırabilirsiniz. İsterseniz kekin üzerine pudra şekeri, çikolata sosu veya taze meyvelerle süsleme yapabilirsiniz. Fırınınızın özelliklerine göre pişirme süresini ayarlamanızda fayda var. Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin.