Lezzetli Bir Kahvaltılık: İskoç Yumurtası

Bu tarifle, kahvaltılıklarınızda yeni bir lezzete hazır olun! İskoç yumurtası, hem doyurucu hem de oldukça pratik bir tarif. Hazırlaması kolay ve malzemeleri herkesin mutfağında bulunabilecek türden. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes kahvaltılığın tadına bayılacaklar. Sıcacık ve lezzetli bir başlangıç için ideal olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Her lokmada ağzınızda dağılan kıymanın, yumuşak yumurtanın ve baharatların uyumuna hayran kalacaksınız. Özellikle hafta sonları için ideal bir kahvaltılık seçeneği. Siz de sevdiklerinizle birlikte bu lezzeti paylaşın.

Malzemeler

Tarifimiz için iki farklı gruba ayrılmış malzemelerimiz var. Birinci grup İskoç yumurtası karışımı için, ikinci grup ise servis için gerekli malzemeleri içeriyor.

İskoç Yumurtası Karışımı:

* 5 adet yumurta
* 250 gram kıyma
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı nane
* 1 kase galeta unu

Servis İçin:

* 6 yemek kaşığı yoğurt
* 2 tutam dereotu
* 1,5 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 dilim beyaz peynir
* 2 diş sarımsak

Hazırlanış

Öncelikle kıymayı, yumurtayı, baharatları ve galeta ununu derin bir kapta iyice karıştırın. Karışımın kıvamını kontrol edin; gerekirse daha fazla galeta unu ekleyebilirsiniz. Daha sonra küçük köfteler halinde şekillendirin. Tereyağını bir tavada eritin ve köfteleri her iki tarafından güzelce kızarana kadar pişirin. Pişen İskoç yumurtalarını servis tabağına alın. Ayrı bir kapta yoğurdu, sarımsağı, dereotunu, tuzu ve naneyi karıştırın. Bu sosu İskoç yumurtalarının üzerine gezdirin. Üzerine ince ince rendelenmiş beyaz peynir serpiştirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun!