Ramazan ayında hurmanın lezzetini farklı tariflerle deneyin! Kalp sağlığına faydalı, kan şekerini dengeleyen hurma, sayısız faydası ile sofralarınızın vazgeçilmezi olabilir. Bu enfes hurmalı kek tarifiyle hem lezzetli bir ikram sunabilir hem de sağlıklı bir seçenek tercih edebilirsiniz. Tatlı krizlerinizi sağlıklı bir şekilde bastırmak için ideal bir seçenek. Hem yetişkinler hem de çocuklar için keyifli bir atıştırmalık. Özellikle Ramazan sofralarına çok yakışacak, misafirlerinizi etkileyecek bir lezzet. Hazırlaması da oldukça kolay, pratik bir tarif. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
* 3 adet yumurta * 1 su bardağı sıvı yağ * 1/2 su bardağı toz şeker * 3 - 4 su bardağı un * 1 su bardağı süt * 3 yemek kaşığı kakao * 6 adet büyük boy (etli) hurma* 1 paket vanilin * 1 paket kabartma tozu
Hazırlanış
Öncelikle, hurmaları çekirdeklerini çıkararak iyice ezin. Daha sonra yumurtaları, sıvı yağı ve şekeri derin bir kapta çırpın. Çırpılmış karışıma ezilmiş hurmaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın. Son olarak sütü ekleyip, tekrar karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına boşaltın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Servis Önerisi
Bu lezzetli hurmalı keki, soğuk olarak veya yanında bir fincan çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya dondurma ile birlikte sunabilirsiniz.