Tarif Hakkında

Bu enfes havuçlu cevizli kıyır kek tarifiyle, sevdiklerinizi şımartabileceğiniz lezzetli bir ikram hazırlayacaksınız. Dilim dilim kesip servis edebileceğiniz bu kek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla herkesi etkileyecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de oldukça doyurucu. İçerisindeki havuç ve cevizin muhteşem uyumu, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Sıcacık bir fincan çay veya kahve eşliğinde keyifle tüketebileceğiniz bu keki mutlaka denemelisiniz. Siz de bu harika lezzetin tadına varmak için hemen mutfağa geçin ve tarifi uygulamaya başlayın! Umarız tarifimizi beğenir ve sevdiklerinizle paylaşır, güzel yorumlarınızla bize destek olursunuz.

Malzemeler

Kek Malzemeleri:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) sıvı yağ
  • 2 adet orta boy rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kıyır Üstü Malzemeleri:

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Öncelikle kekin hamurunu hazırlamak için derin bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Ardından sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra rendelenmiş havuçları, ceviz içlerini, tarçını ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. En son olarak unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir kek hamuru elde edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Kekin üzerine kıyır için pudra şekerini ve limon suyunu karıştırıp serpin. 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kek tamamen soğuyana kadar kalıbında bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!