Muhteşem Havuç Çorbası
Damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak, enfes kıvamıyla herkesi kendine hayran bırakacak bir havuç çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifi denemek, sıcak bir kış gününde ya da ferahlatıcı bir yaz akşamında mükemmel bir seçenek olacaktır. Hazırlığı oldukça pratik olan çorbanın lezzeti ise sizi büyüleyecek. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifin tadına bayılacak. Malzemelerin kalitesi çorbanın tadını direkt etkiler; bu nedenle mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Özellikle havuçların taze ve tatlı olmasına dikkat edin. Sunum için taze dereotu ve bir kaşık krema ile çorbanızı daha da şık hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
- 2 adet orta boy rendelenmiş havuç- 1,5 su bardağı yoğurt- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 10 su bardağı su
- 1 adet sebze bulyon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 demet taze dereotu
- 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle, zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve rendelenmiş havuçları 5 dakika kadar soteleyin. Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha sote etmeye devam edin.2. Ardından, unu ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Suyu ve bulyonu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, tel şehriyeyi ekleyin ve 10 dakika kadar pişirin.
3. Çorbayı blenderdan geçirin veya pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
4. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın ve çorbaya azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Kaynamaya bırakmayın.
5. Son olarak, yoğurdu ve tuzu ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
6. Sıcak olarak servis edin. Üzerini taze dereotu ile süsleyebilirsiniz.