Kahvaltılara Özel Lezzet: Hamur Kızartması
Bu tarifle, sabah kahvaltılarınıza eşlik edecek enfes bir hamur kızartması hazırlayacaksınız. Pofuduk ve çıtır çıtır dokusuyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve sevdikleriniz bu nefis kızartmayı çok sevecekler. Özellikle hafta sonu kahvaltılarında tercih edebileceğiniz bu tarifle, güne enerjik ve mutlu bir başlangıç yapın. Siz de bu pratik tarifi deneyerek, kahvaltılıklarınızın arasına yeni bir lezzet katabilirsiniz. Hazırlanması oldukça basit olan bu tarifle, kısa sürede enfes bir kahvaltı hazırlığı yapabilirsiniz.Gerekli Malzemeler
* 2 su bardağı ılık su* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1/2 paket yaş maya
* 5 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 su bardağı ayçiçek yağı
Hazırlanış
1. Öncelikle, ılık suya şekeri ekleyip mayayı karıştırın ve 10 dakika kadar bekletin. Mayanın kabarması için bu süre oldukça önemlidir. Kabarmadıysa maya bayattır ve yenisiyle tekrar denemelisiniz.2. Geniş bir kapta unu ve tuzu karıştırın. Mayalı suya yavaş yavaş unu ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğurma işlemi en az 10 dakika sürmesi gerekir. Hamurun kıvamını kontrol ederek una eklemeyi sürdürebilirsiniz.
3. Hamuru üzerini örterek yaklaşık 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın. Bu süre zarfında hamur iki katına çıkacaktır. Mayalanma süresi sıcaklığa bağlı olarak değişebilir, hamurun kabardığını gözlemleyerek kontrol edebilirsiniz.
4. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir tezgahta ince uzun şekilde açın ve istediğiniz kalınlıkta şeritler halinde kesin. Şeritleri kızgın yağda kızartın.
5. Kızaran hamur kızartmalarını kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzün. Sıcak olarak servis edin. Dilediğiniz gibi bal, reçel veya pekmez ile servis yapabilirsiniz.