Lezzetli Bir Hamsi Tavası İçin

Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla favori yemeklerinizden biri olacak kadar basit ve pratik bir hamsi tava tarifidir. Az malzemeyle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu brunchları için idealdir. Taze hamsi kullanmanız, yemeğinizin lezzetini daha da artıracaktır. Balık severler için mutlaka denenmesi gereken bu tarif, misafirlerinizi de etkileyecektir. Hazırlanışı oldukça kolay olup, herkesin rahatlıkla yapabileceği bir tariftir. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

500 gram taze hamsi, 50 gram mısır unu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı. İsterseniz, lezzeti artırmak için limon suyu ve taze kekik de ekleyebilirsiniz. Ayrıca, hamsilerinizi daha iyi kızartmak için sıcaklığı ayarlayabileceğiniz bir tava kullanmanız önerilir.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, hamsileri iyice temizleyip yıkayın. Daha sonra, bir kaba hamsileri, mısır ununu ve tuzu koyarak iyice karıştırın. Zeytinyağını tavaya ekleyip kızdırın. Hazırlanan hamsileri, kızgın yağa dikkatlice atın. Her iki tarafını da altın sarısı kızarana kadar pişirin. Pişen hamsileri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Sıcak servis edilen hamsi tavayı, limon dilimleri ve taze yeşilliklerle süsleyebilirsiniz. Yanında patates kızartması, salata veya pilav ile servis edebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında soğuk bir içecekle birlikte tüketilmesi oldukça keyiflidir.