Lezzetli Bir Hamsili Pilav İçin

Tadına doyum olmayan, enfes bir hamsili pilav tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifle, sevdiklerinizi lezzetli bir yemek deneyimiyle şımartabilirsiniz. Malzemeleriniz hazır ise, mutfağa doğru yola koyulun ve bu enfes lezzeti birlikte hazırlayalım. Hazırlık aşamalarını adım adım takip ederek, mükemmel bir hamsili pilav elde edebilirsiniz. Tarifimizde kullandığımız baharatlar, pilava eşsiz bir aroma katacaktır. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

- 1 kilogram hamsi- 1 kase pirinç (tercihen uzun taneli)
- 1 adet orta boy soğan
- 1/2 çay bardağı kuş üzümü
- 1 tepeleme tatlı kaşığı balık baharatı
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı yenibahar
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 demet taze dereotu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Pilavımızın Hazırlanışı

Öncelikle, soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağı ile hafifçe kavuralım. Ardından, temizlenmiş hamsiyi ekleyip, hafifçe kavuralım. Daha sonra pirinci ekleyip, birkaç dakika daha kavuralım. Kuş üzümü, balık baharatı, karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyip, karıştıralım. Bol su ekleyerek, pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Pilavımız pişerken, dereotunu incecik kıyalım. Pişen pilava dereotunu ekleyip, karıştıralım. Pilavımızın biraz daha demlenmesi için, ocaktan alıp, 10 dakika kadar bekletelim. Sıcak servis ederek, afiyetle tüketebilirsiniz. Bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetlidir.

Sunum Önerileri

Hamsili pilavınızı, limon dilimleri ve taze yeşilliklerle süsleyerek daha şık bir sunum yapabilirsiniz. Yanında ayran veya cacık gibi soğuk içecekler de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!