Lezzetli Bir Hamsi Buğulama Deneyimi
Deniz kokusuyla buluşan enfes bir balık yemeği arayışındaysanız, işte size mükemmel bir tarif! Bu tarifle hazırlayacağınız hamsi buğulama, sofranızın yıldızı olacak. Taze malzemelerle hazırlanan bu lezzetli yemek, hem pratik hem de son derece doyurucu. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Hazırlanışı oldukça basit ve kısa sürede enfes bir hamsi buğulama yemeğiniz hazır olacak. Siz de bu tarifle misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!Gerekli Malzemeler
- 500 gram taze hamsi- 1 adet orta boy kuru soğan- 2 adet orta boy domates
- 1 adet limon
- 4 dal taze maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı su
Hamsi Buğulama Hazırlama Adımları
1. Öncelikle, hamsileri yıkayıp temizleyin. Soğanı ince ince doğrayın. Domatesleri de küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu incecik kıyın.2. Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Soğanlar pembeleşince, doğranmış domatesleri ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
3. Temizlediğiniz hamsileri tencereye ekleyin. Üzerine tuz, karabiber ve limon suyunu sıkın. Kıyılmış maydanozu da ilave edin.
4. Tencerenin üzerine 1 çay bardağı su ekleyin ve kapağını kapatın. Orta ateşte, hamsiler pişene kadar (yaklaşık 10-15 dakika) bu şekilde pişirin. Ara sıra kontrol ederek, suyun azalması durumunda biraz daha ekleyebilirsiniz.
5. Pişen hamsi buğulamanızı sıcak olarak servis edin. Yanında pilav veya salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!