Muhteşem Galeta Unlu Tatlı

Bu eşsiz tatlı tarifi, şerbetli kekinin ve kremalı muhallebisinin mükemmel uyumu ile damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Sadece birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve arkadaşlarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu enfes tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Hafif kıvamı ve ağızda dağılan dokusuyla, tatlı krizlerinizi en güzel şekilde giderecek. Özel günlerinizin yanı sıra, günlük tatlı ihtiyacınızı da karşılayacak pratik bir seçenek. Malzemeleri kolaylıkla bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Hazırlanışı oldukça basit ve anlaşılır şekilde anlatılmıştır, bu yüzden acemi aşçılar bile kolaylıkla yapabilirler. Deneyip, tarifin tadına baktıktan sonra bize yorum bırakmayı unutmayın!

Kek Malzemeleri ve Hazırlanışı

Öncelikle kekimizi hazırlayalım. 1 su bardağı galeta unu, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı toz şeker, 3 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi ve ½ çay bardağı Hindistan cevizini bir kapta iyice karıştırın. Yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişen kekinizi fırından çıkarıp, tamamen soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, şerbetini hazırlayarak tatlımızı tamamlayalım.

Şerbet ve Muhallebi Hazırlanması

Şerbet için 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2 damla limon suyu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ocaktan alıp, tamamen soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti, soğumuş olan kekin üzerine gezdirin ve iyice ıslanmasını bekleyin. Muhallebi için 3 su bardağı süt, 2 kahve fincanı tam buğday unu, 1 çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 paket vanilin ve 1 paket krem şantiyi bir tencerede çırpın. Kıvam alıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiyi, şerbetli kekin üzerine yayın. Üzerini de ½ çay bardağı Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.

Servis Önerileri

Bu enfes galeta unlu tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine çikolata sosu, meyve parçaları veya farklı kuru yemişler ekleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis edilmesi önerilir. Afiyet olsun!