Frambuazlı Islak Kek Tarifi: Kolay ve Lezzetli

Bu tarifle, ağızda dağılan, nefis bir frambuazlı ıslak kek hazırlayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolaydır ve malzemeleri bulmanız da çok zor olmayacaktır. İşte size enfes bir tatlı deneyimi sunacak pratik bir tarif. Kekin yumuşak ve nemli dokusu, taze frambuazların lezzetiyle birleşerek unutulmaz bir tat bırakıyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu keki çok sevecekler. Özel günleriniz için de ideal bir seçenek. Hemen malzemeleri hazırlayıp, mutfağa geçebilirsiniz!

Gerekli Malzemeler

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2-3 su bardağı un
* 1 kase taze veya dondurulmuş frambuaz* 2 paket krem şanti
* 1,5 su bardağı süt (krem şanti için)

Islak Kek Hazırlama Adımları

Öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta kakao, vanilya ve kabartma tozunu unu ile karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri ıslak malzemelerin üzerine azar azar ekleyerek çırpın. Un miktarını kek hamurunun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Hamura frambuazları ekleyin ve hafifçe karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız krem şantiyi sürün ve istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!