Lezzetli ve Doyurucu Bir Salata

Pratik bir tarif arayanlar için harika bir seçenek olan erişteli kırmızı fasulyeli salata, hem doyurucu hem de son derece lezzetli. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, öğle veya akşam yemekleriniz için ideal bir seçenektir. Taze sebzelerin ve lezzetli sosun birleşimi, damak zevkinize keyif verecek. Aileniz ve arkadaşlarınız da bu enfes salatayı çok sevecekler. Hem hafif hem de besleyici özelliğiyle, sağlıklı beslenmeye önem verenler için de mükemmel bir tercih. Özellikle sıcak yaz günlerinde serinletici ve ferahlatıcı bir seçenek sunar. Deneyin ve tadına bakın!

Malzemeler

Sebze ve Erişteler:

* 2 su bardağı erişte
* 1 su bardağı kırmızı fasulye (konserve veya haşlanmış)
* 3 adet şinitzel (tavuk veya hindi tercih edilebilir)
* 1/2 adet kırmızı biber (ince doğranmış)
* 1/2 adet havuç (rendelenmiş veya ince doğranmış)
* 3-4 adet marul yaprağı (incecik doğranmış)

Sos İçin:

* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 adet limon suyu
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kuru nane

Hazırlanış

Öncelikle erişteyi, paket üzerinde belirtilen süre kadar haşlayıp, süzün ve soğumaya bırakın. Şinitzel etlerini küçük parçalar halinde doğrayıp, tavaya az miktarda yağ ile hafifçe kızartın. Kırmızı biber ve havucu incecik doğrayın. Marul yapraklarını da incecik doğrayın. Haşlanmış erişteyi, kırmızı fasulyeyi, kızartılmış şinitzel parçalarını, kırmızı biberi, havucu ve marulu büyük bir kapta birleştirin. Ayrı bir kapta yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve kuru naneyi iyice çırpın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine döküp, karıştırın. Salatanızı en az 15 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!