Akciğer Dostu Ebegümeci Yemeği

Faydaları saymakla bitmeyen ebegümeci, lezzetli bir yemek olarak sofralarınızda yerini almayı hak ediyor. Bu pratik ve hızlı tarifiyle, hem damak zevkinizi şımartın hem de sağlığınıza katkıda bulunun. Ebegümecinin temizleyici özelliğiyle bilinen bu yemek, özellikle akciğer sağlığına olumlu etkileriyle dikkat çekiyor. Hazırlığı oldukça kolay olan bu tarif, az malzemeyle enfes bir sonuç veriyor. Malzemeleri temin etmeniz ve yemeği pişirmeniz çok kısa sürede gerçekleşiyor. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzetli yemeğe bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 demet ebegümeci, 1 adet domates, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1-2 dal maydanoz, 1-2 dal dereotu, 1 yemek kaşığı bulgur, ½ adet limon, 1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı sumak.

Hazırlanış

Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Sarımsağı ekleyip hafifçe kavurduktan sonra domates salçasını ilave edin. Kırmızı biberi ve sumağı da ekleyip karıştırın. Domatesi küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. Ebegümeciyi yıkayıp, saplarından ayırın ve tencereye ilave edin. Bulguru da ekleyip, üzerine kaynar su ilave ederek, suyun tamamını çekene kadar pişirin. Yemek piştikten sonra limon suyunu sıkın ve maydanoz ile dereotu ekleyerek süsleyin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!