Lezzetli Köfte Hazırlığı

500 gram kıymayı, 5 yemek kaşığı galeta unu, 3/4 çay bardağı su, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, ince kıyılmış 1 orta boy soğan ve 1 çay kaşığı tuz-karabiber ile iyice yoğurun. Kıyma harcından ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Hafifçe yağlanmış bir tavada köfteleri her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen köfteleri bir kenarda bekletin. Köftelerinizi daha lezzetli hale getirmek için, kıymaya bir tutam maydanoz veya pul biber de ekleyebilirsiniz. Kıvamı çok sert veya çok yumuşak olursa, galeta unu veya su miktarını ayarlayarak istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Kızarırken köftelerin dağılmaması için fazla sıkıştırmamaya dikkat edin.

Baharatlı Domates Biber Sosu

1 büyük boy domatesi, 2 kırmızı kapya biberi ve 1 yeşil biberi küçük küpler halinde doğrayın. 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz-karabiber, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı sirkeyi doğranmış sebzelerle bir tencerede birleştirin. Orta ateşte, sebzeler yumuşayana ve suyunu salana kadar pişirin. Sosu biraz daha koyulaştırmak için, birkaç dakika daha kısık ateşte pişirebilirsiniz. İsterseniz sosunuzun içine birkaç diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Sosun kıvamını ve acılığını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Acı sevenler için yeşil biberi biraz daha fazla kullanabilirler.

Püreli Patates Garnitürü

4 adet patatesi soyup küp doğrayın. Kaynar suda haşlayın. Haşlanan patatesleri püre haline getirin. 4-5 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz-karabiber ekleyerek püre haline getirin. Püreyi iyice karıştırın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Püreye isterseniz biraz krema da ekleyebilirsiniz. Püre daha pürüzsüz bir kıvam için, el mikseri ile çırpılabilir. Patates püresini köftelerin yanında servis edebilirsiniz. Püreyi fırında da ısıtıp servis edebilirsiniz.

Servis Önerisi

Pişen köfteleri domates biber sosuna ekleyin ve birkaç dakika birlikte pişirin. Daha sonra patates püresi ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun!