Muhteşem Lezzet: Damla Sakızlı Kurabiye

Çay saatlerinizin ve kahve molalarınızın vazgeçilmezi olacak bu enfes kurabiyeler, buram buram damla sakızı kokusuyla damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Un kurabiyesinin hafif ve çıtır kıvamıyla damla sakızının eşsiz aroması mükemmel bir uyum yakalıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem görsel şöleni hem de lezzet şöleni sunan bu kurabiyelerle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Özel günleriniz için de ideal bir ikram seçeneği olabilir. Çocuklarınız da bu lezzete bayılacak!

Gerekli Malzemeler

* 1 adet yumurta
* 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri
* 2,5 su bardağı un (eleme işlemi yapılmış)
* 1 paket vanilya
* 1/2 çay kaşığı kabartma tozu (karbonat yerine)
* 3 parça damla sakızı* 1 tatlı kaşığı pudra şekeri (süsleme için)

Kolay Hazırlanışı: Adım Adım

1. Öncelikle tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun içerisine damla sakızlarını eşit bir şekilde dağıtarak yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru istediğiniz şekillerde (küçük yuvarlaklar veya dilediğiniz şekiller) şekillendirin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın ve pudra şekeri ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!