Cimcik Nedir?

Cimcik, mantıya benzerliğiyle bilinen, damak çatlatan bir hamur işi lezzetidir. Bu tarifimizde, evde kolayca yapabileceğiniz ve sunumuyla da göz dolduran bir cimcik tarifi bulacaksınız. Püf noktalarıyla hazırlanan hamuru ve enfes sosu ile, siz de bu eşsiz lezzeti deneyimleyebilirsiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan cimcik, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Hamur İçin:

1 su bardağı ılık su, 3.5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 2-3 damla zeytinyağı.

Sos İçin:

1 kase sarımsaklı yoğurt, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı toz biber.

Hazırlanışı

Hamur Hazırlama:

Derin bir kaba ılık suyu, unu ve tuzu ekleyip yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamura zeytinyağını ekleyip 10 dakika daha yoğurun. Ardından hamuru streç filme sarıp, en az 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamur daha kolay açılır ve daha lezzetli olur. Bu süreç hamurun kıvamını iyileştirecektir. İsteğe bağlı olarak hamuru daha uzun süre de dinlendirebilirsiniz.

Sos Hazırlama:

Sarımsaklı yoğurdu, tereyağını ve toz biberi bir kapta karıştırın. Tereyağını eritip yoğurt ile karıştırarak daha homojen bir sos elde edebilirsiniz. İsteğe göre sosu daha baharatlı yapmak için pul biber de ekleyebilirsiniz. Sosun kıvamını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

Cimcik Pişirme:

Dinlenen hamuru ince bir şekilde açın. İstediğiniz boyutta kesip, kaynar suya atın. Suya attıktan sonra 1-2 dakika kaynatın. Daha sonra süzün. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurt sosu ile servis edin. Afiyet olsun!