Lezzetli ve Sağlıklı Bir Tatlı

Bu enfes çilek ve yaban mersinli raw tartolet tarifi, hem damak zevkinize hitap edecek hem de sağlıklı bir tatlı arayışınızı karşılayacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, özel günlerinizde veya sevdiklerinize sunabileceğiniz şık bir seçenek. Özellikle vegan ve glutensiz beslenenler için ideal bir seçenek olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Eğer sağlıklı ve lezzetli tatlılar seviyorsanız, bu tarif tam size göre. Malzemelerin kalitesi, tatlılarınızın tadını doğrudan etkiler, bu yüzden mümkün olduğunca kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Tarifin her aşamasını dikkatlice takip ederek mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler ve Hazırlık

Kuru Hamur İçin:

1 su bardağı badem unu1/2 su bardağı Hindistan cevizi unu2 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Krema İçin:

3 kutu quark (veya alternatif bir krem peynir)
2 yemek kaşığı bal
1/2 su bardağı Hindistan cevizi tozu

Süsleme İçin:

1 kase taze çilek ve yaban mersini

Tarifin Yapılışı

Öncelikle, kuru hamur malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. Eğer hamur çok kuru görünüyorsa, birkaç damla su ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız hamuru tart formlarına yayın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bu esnada, krema malzemelerini ayrı bir kapta çırpın. Kremayı soğutulmuş hamurun üzerine yayın. Son olarak, taze çilek ve yaban mersini ile süsleyerek sunumunuzu tamamlayın. Arzu ederseniz, üzerine Hindistan cevizi gevreği de ekleyebilirsiniz. Tatlınızı buzdolabında en az 1 saat soğutarak servis edebilirsiniz. Bu süre, hamurun daha da kıvam almasını sağlayacaktır.