Muhteşem Lezzette Cake Pops
Artık keklerinizi çöpe atmanıza gerek yok! Bu tarifle, kalan keklerinizi enfes cake pops'lara dönüştürebilirsiniz. Bir lokmada mutluluğu yakalayın. Hem ekonomik hem de son derece lezzetli olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Çocuklarınızın da çok seveceği bu pratik tatlıyı mutlaka deneyin. Hazırlaması oldukça kolay ve oldukça eğlenceli. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede harika bir sonuç elde edeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
* 15 gr. Antep fıstığı tozu* 180 gr. kakaolu kek (herhangi bir kek türü kullanılabilir)
* 1 yemek kaşığı (tepeleme) çikolata kreması
* 2 yemek kaşığı süt
* 1 paket renkli glazür (isteğe bağlı farklı renklerde kullanılabilir)
* Çöp şiş veya tahta çubuklar
Cake Pops Hazırlama Adımları
1. Kakaolu keki iyice ufalamak için bir çatal veya mikser kullanın. Kek parçalarını çok büyük bırakmamaya özen gösterin. Daha sonra Antepfıstığı tozunu ve çikolata kremasını ekleyerek iyice karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek, istenen kıvamı elde edene kadar yoğurun. Hamurun çok kuru olmamasına dikkat edin. Gerekirse daha fazla süt ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 30 dakika buzdolabında bekletin. Bu işlem, hamurun daha kolay şekillenmesini sağlayacaktır.2. Buzdolabından çıkardıktan sonra, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Ellerinizle yuvarlak şekil verin. Hazırladığınız topları, çöp şiş veya tahta çubukların ucuna takın. Çubukların tamamen hamura gömülmesine dikkat edin.
3. Hazırlanan cake pops'ları en az 1 saat buzdolabında bekletin. Bu sayede daha sert bir kıvam alacak ve glazür daha iyi yapışacaktır.
4. Soğuyan cake pops'ları erittiğiniz glazürün içine batırın. İsterseniz renkli drajeler, çikolata parçaları gibi süslemeler kullanabilirsiniz. Süsledikten sonra, cake pops'ları tekrar bir süre buzdolabına koyarak glazürün sertleşmesini sağlayın.