Muhteşem Bir Bolonez Soslu Makarna

Ailenizin ve misafirlerinizin bayılacağı enfes bir makarna tarifiyle karşınızdayız! Bu kolay ve pratik tarifle, ağız sulandıran bir bolonez soslu makarna hazırlayacaksınız. Tarifimizde kullandığımız malzemeler oldukça yaygın ve her evde bulunabilecek türden. Hazırlanması ise oldukça keyifli ve zaman alıcı değil. Bolonez sosun eşsiz lezzeti ve makarnaların yumuşaklığı mükemmel bir uyum yakalayacak. Afiyet olsun! Hazırlık aşamasına geçmeden önce malzemelerinizi önceden hazırlayarak süreci hızlandırabilirsiniz. Tarifin sonunda ekleyebileceğiniz taze parmesan peyniri ise tadı daha da üst seviyelere çıkaracak.

Malzemeler: Makarna ve Bolonez Sos

Makarna için: 1/2 paket spagetti makarna, 6 su bardağı kaynar su, 2 çay kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı sıvı yağ.
Bolonez Sos için: 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet soğan (ince kıyılmış), 2 diş sarımsak (ezilmiş), 1 adet havuç (küp doğranmış), 250 gram kıyma, 1,5 yemek kaşığı domates salçası, 2 adet rendelenmiş domates, 1 çay kaşığı (tepeleme) tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı), 1 çay bardağı kaynar su.
Süsleme için: 1 tutam maydanoz (kıyılmış).

Hazırlanışı: Lezzetli Bolonez Soslu Makarna

Öncelikle makarnayı hazırlayın. Geniş bir tencereye kaynar suyu, tuzu ve sıvı yağı ekleyin. Makarnayı ekleyip, üzerinde yazan süre kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra süzün ve kenara alın. Şimdi bolonez sosunu hazırlamaya başlayalım. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra havucu ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kıymayı ilave edip iyice kızarana kadar pişirin. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun. Rendelediğiniz domatesleri, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyin. Kaynar suyu ilave edip, sosu kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Sos kıvamını aldığında, haşlanmış makarnayı ekleyip iyice karıştırın. Son olarak kıyılmış maydanozu ekleyip, sıcak olarak servis edin. İsteğe bağlı olarak rendelenmiş parmesan peyniriyle süsleyebilirsiniz.