Lezzetli Bir Bezelye Çorbası İçin

Bu tarif, hem görüntüsüyle hem de tadıyla sizi büyüleyecek, ev yapımı bir bezelye çorbası sunuyor. Sıcacık bir kış gününde ya da hafif bir öğlen yemeği için ideal olan bu çorba, hem pratik hem de oldukça doyurucu. Tarifimizde taze malzemeler kullanarak, sizlere unutulmaz bir lezzet deneyimi sunmayı amaçladık. Hazırlık aşamaları oldukça kolaydır ve kısa sürede lezzetli bir bezelye çorbası sofranızda yerini alacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Gerekli Malzemeler

* 1 adet büyük boy soğan
* 2 su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı süt (veya tercihe göre krema)
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* İsteğe bağlı: Maydanoz, dereotu gibi taze otlar

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve zeytinyağı ile orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Ardından unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Daha sonra 2 su bardağı bezelyeyi ve 4 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocak kısın ve bezelyeler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirin ya da çatalla püre haline getirin. Ardından sütü (veya kremayı) ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberi ayarlayarak çorbanızı tatlandırın. Son olarak, isteğe göre taze otlar ekleyerek servis edebilirsiniz. Sıcak olarak servis edilmesi tavsiye edilir. Afiyet olsun!