Ay Poğaçası İçin Malzemeler

Bu enfes ay poğaçası tarifini denemek için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. Hem hamurun, hem de iç harcın malzemelerini ayrı ayrı listeledik. Tarifimizde kullanılan ölçüler standart ölçüler olup, dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Örneğin, daha çok poğaça isterseniz malzeme miktarlarını ikiye katlayabilirsiniz. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Çok sert veya çok yumuşak olmamasına dikkat edin. Malzemelerinizi önceden hazırlayarak daha hızlı bir şekilde işe koyulabilirsiniz. Tarifimizi adım adım uygulayarak harika sonuçlar elde edeceğinize eminiz. Hazırsanız, başlayalım!

Hamur Malzemeleri

- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un

İç Malzemeler

- 1 kase beyaz peynir (damak zevkinize göre lor peyniri de kullanabilirsiniz)
- 1/2 demet maydanoz (kuru maydanoz da tercih edilebilir)

Ay Poğaçası Hazırlanışı

Öncelikle, mayayı ılık süt ile köpürene kadar karıştırın. Ardından, sıvı yağ, şeker ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tezgahınıza alın ve bezelere ayırın. Her bir bezeyi elinizle açın veya merdane ile yuvarlak şekilde açın. Beyaz peyniri ve maydanozu karıştırıp, açtığınız hamurların üzerine yayın. Hamurları yarım ay şeklinde kesin ve tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürebilir veya susam serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!