Lezzetli ve Sıcacık Bir Çorba

Pratik ve farklı çorba arayışındaysanız, içinizi ısıtacak nefis bir tarifimiz var: Aşotu çorbası! Bu tarifi denemeden geçmeyin, enfes lezzetiyle damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay ve kısa sürede sofranızda sıcak sıcak servis edebileceğiniz bu çorbayı, sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarın. Malzemeler oldukça basit ve her evde kolaylıkla bulunabilecek türden. Bu tarifi deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Tarifimizde kullanılan ölçüler, kişi sayınıza göre ayarlanabilir. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Çorba İçin:

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram taze aşotu
  • 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Su (gerektiği kadar)

Yumurtalı Yoğurt Sosu İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 1 kase yoğurt (tercihen koyun yoğurdu)
  • 1 yemek kaşığı un

Hazırlanış

1. Öncelikle, aşurelik buğdayı yıkayıp, bol suda en az 2 saat önceden ıslatın. Soğanı incecik doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin ve içine doğranmış soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Ardından, ıslatılmış aşurelik buğdayı tencereye ekleyin ve bir süre daha kavurun.
2. Yeterince sıcak su ekleyerek, buğdaylar yumuşayana kadar pişirin. Bu süre yaklaşık 30-40 dakika sürebilir. Buğdaylar pişerken arada bir karıştırmayı unutmayın. Pişen buğdaylara, ince ince kıyılmış aşotunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte birkaç dakika daha pişirmeye devam edin.
3. Yumurtalı yoğurt sosunu hazırlamak için; yumurtayı, yoğurdu ve unu bir kapta iyice çırpın. Püre haline gelene kadar çırpmanız önemlidir. Çorbanız piştikten sonra, hazırladığınız yoğurt sosunu çorbanıza azar azar ekleyerek karıştırın. Kaynatmayın. Çorbanız servise hazırdır. Sıcak olarak servis edin.