Muhteşem Bir Lezzet: Anasonlu Kuru Erikli Kurabiye

Eşsiz lezzeti ve çıtır çıtır dokusuyla damağınıza bayram yaşatacak enfes bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu anasonlu kuru erikli kurabiye, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz ideal bir ikram seçeneği. Hazırlama aşamasındaki pratikliği ve damakta bıraktığı uzun süreli tat ile sizi kendine hayran bırakacak. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa bir sürede fırında enfes kokular eşliğinde pişmeye bırakabilirsiniz. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir, çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti yapabilirsiniz. Hemen deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

* 3 kahve fincanı şeker
* 3 adet yumurta
* 3 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 paket kabartma tozu
* 2 su bardağı un
* 3 yemek kaşığı anason* 1 su bardağı kuru erik (çekirdeksiz)

Hazırlanış

Öncelikle kuru erikleri ince ince doğrayın. Daha sonra derin bir kapta şeker, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Doğranmış kuru erikleri ve anasonu da ilave edip, tüm malzemeleri güzelce birleştirin. Hazırladığınız hamuru kurabiye kalıplarıyla şekillendirin ya da istediğiniz gibi yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerin kızarıp kızarmadığını kontrol edin. Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız anasonlu kuru erikli kurabiyeleri sıcak çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine bir miktar pudra şekeri serpebilir ya da yanında dondurma ile servis edebilirsiniz. Soğuk olarak da oldukça lezzetlidir.