Acuka Soslu Pane Ekmek Kızartması: Lezzet Bombası

Bu tarif, ekmek kızartmasını bambaşka bir boyuta taşıyor! Arada enfes bir acuka sosu ve eritilmiş kaşar peyniri, dış tarafta ise çıtır çıtır bir pane; bu lezzet kombinasyonunu mutlaka denemelisiniz. Hazırlığı oldukça kolay ve kısa sürede muhteşem bir atıştırmalık veya hafif yemek elde edebilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, sürpriz lezzet şöleni için hazır olun! Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecekler. Özellikle de çocuklara hitap eden bir lezzet. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

İşte bu enfes acuka soslu pane ekmek kızartması için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 1 adet ekmek
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • 1.5 çorba kaşığı biber salçası
  • 1.5 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı (silme) kimyon
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı pul biber

Hazırlanışı

Öncelikle, acuka sosunu hazırlamak için biber salçasını, domates salçasını, zeytinyağını, dövülmüş ceviz içini, kimyonu ve acı kırmızı pul biberi bir kapta karıştırın. Ekmeği ikiye kesin ve her iki tarafına da hazırladığınız acuka sosundan sürün. Kaşar peynirini ekmeğin ortasına yerleştirin. Ekmeği, önce çırpılmış yumurta ve süte, sonra mısır ununa, son olarak da galeta ununa bulayarak her tarafının panele bulanmasını sağlayın. Bol yağda kızartın. Kızaran ekmek kızartmalarını kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzün ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!