Lezzetli Bir Başlangıç: Marine Edilmiş Tavuk

Bu tarifte, kefirle marine edilmiş, baharatlarla zenginleştirilmiş enfes bir sote tavuk hazırlayacağız. Tavuk göğüslerini, ince ince kıyılmış kuru soğan, sarımsak, kefir, domates ve biber salçası ile harmanlayacağız. Zeytinyağı, tuz, karabiber, zerdeçal, kimyon, köri, kırmızı biber, kekik, limon suyu ve limon kabuğu rendesi ile oluşan aromatik karışım, tavukların lezzetini üst seviyeye taşıyacak. Marine işlemi en az 30 dakika, ideal olarak 1-2 saat kadar sürmesi tavsiye edilir. Bu süre boyunca, tavuklar baharatların lezzetini iyice emecek ve daha yumuşak bir kıvam kazanacaktır. Daha sonra, tereyağı ile hafifçe soteleyerek tavukları pişireceğiz.

Canlandırıcı Semizotu Salatası

Semizotu salatası için ise, taze semizotu yapraklarını güzelce yıkayıp kurulayacağız. Küçük doğranmış kırmızı soğan ve kırmızı biber, salatamıza renk ve lezzet katacak. Haşlanmış mısır ve kavrulmuş susam, salatamıza hem besleyici değer hem de farklı bir doku kazandıracak. İki yemek kaşığı zeytinyağı ve bir çay kaşığı tuz ile salatamızı tatlandıracağız. Salatanın malzemeleri, hafifçe karıştırılarak, güzelce harmanlanmalıdır. Servis sırasında, sote tavuk dilimlerini, hazırladığımız taze ve nefis semizotu salatasının üzerine yerleştireceğiz.

Sote Tavuklu Semizotu Salatası Hazırlanması

Öncelikle, tavuk marinasyonuna başlayalım. Tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştırıp, en az 30 dakika buzdolabında bekletelim. Bu esnada, salata malzemelerini hazırlayabiliriz. Soğan ve biberi doğrayalım. Salatanın diğer malzemelerini de hazırladıktan sonra bir kenara koyalım. Tavuklar marine olduktan sonra, tereyağında hafifçe soteleyerek pişirelim. Pişen tavukları, hazırladığımız semizotu salatasının üzerine yerleştirelim. Dileyenler üzerine birkaç damla daha zeytinyağı damlatabilir veya limon suyu ekleyebilirler. Afiyet olsun!

Malzemeler

Marine Edilmiş Tavuk İçin:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1/2 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1/2 su bardağı kefir
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Semizotu Salatası İçin:

  • 1 bağ semizotu
  • 1 adet küçük boy kırmızı soğan (ince kıyılmış)
  • 1 adet küçük boy kırmızı biber (ince kıyılmış)
  • 4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz