Tarif Hakkında

Bu tarifle, ağız sulandıran bir soslu sebze sote hazırlayacaksınız. Lezzetli ve sağlıklı bu yemeği yapmak çok kolay. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzeti çok sevecek. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, özellikle zamanı kısıtlı olanlar için ideal. Hem sağlıklı hem de doyurucu bir akşam yemeği arayanlar için mükemmel bir seçenek. Dilerseniz yanına pilav veya bulgur pilavı da ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler: Sebze Sote İçin

* 2 adet havuç (küp doğranmış)
* 2 adet kabak (küp doğranmış)
* 1 adet sarı biber (küp doğranmış)
* 1 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 tutam tuz
* Karabiber (isteğe bağlı)

Malzemeler: Sos İçin

* 5 yemek kaşığı yoğurt
* 1-2 diş sarımsak (ince kıyılmış, arzuya göre)
* 1 yemek kaşığı mayonez
* 1 çay kaşığı hardal
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 tutam tuz
* Taze dereotu (süslemek için)

Hazırlanışı

Öncelikle sebzeleri yıkayıp temizleyin ve küp küp doğrayın. Bir tavaya sıvı yağı ekleyip kızdırın. Doğranmış sebzeleri tavaya ekleyip, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika kadar soteleyin. Sebzeler yumuşayana kadar sote etmeye devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak, mayonez, hardal, kuru nane ve tuzu iyice çırpın. Sotelenmiş sebzeleri sosla karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin. Son olarak, taze dereotu ile süsleyerek servis edin. Sıcak olarak servis edilmesi önerilir. Afiyet olsun!