Sepet Poğaça İçin Malzemeler
Bu tarifte, yumuşacık bir hamur ve lezzetli bir iç harçla hazırlanan enfes sepet poğaçalar için gerekli malzemeleri bulacaksınız. Tarifimizde kullanılan malzemeler, kolayca bulunabilen ve herkesin mutfağında olabilecek ürünlerden oluşmaktadır. Siz de bu pratik tarifle, sevdiklerinizi mutlu edecek harika poğaçalara imza atabilirsiniz. Peki, bu enfes lezzeti oluşturmak için neler gerekli? İşte malzemelerimiz:Hamur için: 1 kg un, 250 gram margarin, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu.
İç harç için: 250 gram kıyma, 1 adet orta boy kuru soğan, 1,5 tatlı kaşığı toz karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 avuç doğranmış maydanoz, 1 çay kaşığı tuz.
Üzeri için: 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı çörek otu.
Sepet Poğaça Hazırlanışı
Öncelikle, hamur malzemelerini derin bir kapta iyice yoğurarak yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam elde ediyoruz. Yoğurma işlemi, hamurun daha lezzetli ve kabarık olmasını sağlar. Hamuru en az 10 dakika yoğurmanız önerilir. Ardından, hamuru üzerini kapatarak 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Bu dinlenme süresi, hamurun daha iyi kabarması ve daha kolay şekillendirilmesi için oldukça önemlidir. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak ince açıyoruz.İç harç için; soğanı ince ince kıyıp, kıyma ile birlikte baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız iç harcı, açtığımız hamur parçalarının üzerine koyup, sepet şeklinde şekillendiriyoruz. Bu aşamada hayal gücünüzü kullanarak farklı şekiller de deneyebilirsiniz. Hazırladığımız sepet poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine zeytinyağı ve çörek otu serpiştiriyoruz.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen poğaçaları fırından alıp, soğumaya bırakıyoruz. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!