Muhteşem Lezzet: Şeftalili Tava Keki

Bu tarif, hem karamel sosuyla hem de taze şeftalinin lezzetiyle damağınıza bayram yaşatacak! İnanılmaz derecede kolay hazırlanan bu tavada kek, kahvaltılarınıza, çay saatlerinize ya da tatlı krizlerinize mükemmel bir çözüm. Az malzemeyle enfes bir sonuç elde edeceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hatta, bir kez denedikten sonra, favori kek tarifiniz olacağından eminiz. Yumuşak dokusu ve muhteşem aromasıyla tüm ailenizi büyüleyecek bu şeftalili lezzeti kaçırmayın.

Malzemeler: Kek İçin

* 1 adet yumurta
* 1/2 çay bardağı şeker
* 1 çay bardağı süt
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı un

Malzemeler: Karamel ve Süsleme İçin

* 1 çay kaşığı (tepeleme) tereyağı
* 3-4 yemek kaşığı şeker
* 1 adet şeftali (olgun ve sulu olması önemlidir)
* 1 tutam ceviz (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Öncelikle, kek hamurunu hazırlamak için yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu derin bir kapta çırpın. Daha sonra unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Küçük, yağlanmış bir tavada orta ateşte pişirmeye hazır olun. Tavaya az miktarda yağ sürün ve hamuru dökün. Orta ateşte, altı kızarana ve üzeri pişene kadar pişirin. Bu arada, karamel sosunu hazırlayın. Küçük bir tavada tereyağını eritin ve şekeri ekleyin. Şekerin eriyip karamelize olana kadar karıştırın. Dikkatli olun, çünkü karamel çok çabuk yanabilir. Pişen keki, üzerine karamel sosunu dökün. Dilimlenmiş şeftali ve ceviz ile süsleyerek sıcak sıcak servis edin. Bu enfes şeftali kekinin tadına doyamayacaksınız!