Muhteşem Bir Tatlı Deneyimi

Farklı meyvelerin uyumuyla hazırlanan pratik ve lezzetli bir milföy tart tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem görsel şöleni hem de damakta bıraktığı enfes tatlarla sizi büyüleyecek. Hazırlık aşamaları oldukça kolay ve hızlıdır. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede sofranızda nefis bir tatlı olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem lezzetin tadına doyamayacaklar. Özel günlerinizin veya günlük tatlı keyfinizin vazgeçilmezi olacak bu tarif, mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Hazırsanız, gelin birlikte bu enfes şeftalili tartı hazırlayalım!

Gerekli Malzemeler

Milföy ve Meyveler:

  • 3 adet milföy hamuru
  • 4 adet şeftali (dilimlenmiş)
  • 2 dilim ananas (küp doğranmış)
  • 2 adet muz (dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

Cevizli Kısır:

  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 avuç ceviz (kırılmış)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, cevizli kısırı hazırlayalım. Un, toz şeker, esmer şeker ve tarçını derin bir kapta karıştırın. Eritilmiş tereyağını ekleyip, karışımı iyice yoğurun. Kırılmış cevizleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı buzdolabında en az 30 dakika bekletin. Bu esnada, şeftalileri, ananasları ve muzları yıkayıp, tarifte belirtilen şekilde doğrayın. Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine doğranmış meyveleri güzelce yayın. Esmer şekeri, buğday nişastasını, tarçını ve muskatı meyvelerin üzerine serpiştirin. Soğumuş cevizli kısırı, hazırladığınız milföy tartın üzerine eşit şekilde yayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, tarım biraz soğumasını bekleyin ve servis yapın. Afiyet olsun!