Lezzetli Bir Macar Kebap Deneyimi

Bu tarifle, et ve sebzelerin mükemmel uyumunu deneyimleyeceksiniz. Dana kuşbaşı etinin yumuşaklığı, patates, patlıcan ve biberlerin lezzetleriyle buluşuyor. Haşlanmış bezelyenin tatlılığı, tüm bu lezzetleri bir araya getiriyor. Özel beşamel sosumuz ve eriyen kaşar peyniri ise tarifin mükemmel son dokunuşunu oluşturuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir yemek için deneyebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu muhteşem lezzete bayılacaklar. Unutmayın, malzemelerin taze olması lezzetin sırrı.

Malzemeler:

Et ve Sebzeler:

* 500 gram dana kuşbaşı eti
* 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
* 3 adet patates (küp doğranmış)
* 3 adet patlıcan (küp doğranmış)
* 2 adet biber (küp doğranmış)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 5 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 adet domates (küp doğranmış)

Beşamel Sos:

* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 2 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tutam muskat cevizi rendesi

Üst Malzeme:

* 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Öncelikle, dana kuşbaşı etini zeytinyağı ve tereyağında hafifçe kavurun. Ardından, sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Küp doğranmış patates, patlıcan, biber ve domatesi ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Haşlanmış bezelyeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Ayrı bir kapta, beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını eritin, unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Sütü azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Tuz, karabiber ve muskatı ilave edin. Koyu kıvamlı bir sos elde edene kadar pişirin. Pişen et ve sebzelerin üzerine beşamel sosu dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 200 derecelik fırında, peynir kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.