Bu tarifle klasik brownielerden farklı, daha açık renkli ve hafif bir lezzet deneyimi yaşayacaksınız. Sade brownie veya blondie olarak da bilinen bu tarif, özellikle süt ve tereyağı sevenler için mükemmel bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de oldukça basit. Çay saatlerinizin, kahvaltılarınıza veya misafirlerinize ikram edebileceğiniz enfes bir tatlı. Tarifimizde kullanılan malzemeler yüksek kalitede olmasına özen gösterin, bu da tat kalitesini artıracaktır. Sonuç olarak; bu brownie, hem görünümü hem de tadıyla sizleri büyüleyecek.
Gerekli Malzemeler
* 100 gram eritilmiş tereyağı * 1 su bardağı esmer şeker * 2 adet yumurta * 1/2 su bardağı süt * 1 çay kaşığı vanilya özütü * 1/2 çay kaşığı tuz * 1/2 çay kaşığı kabartma tozu * 2 su bardağı elenmiş un
Hazırlanış
1. Öncelikle, fırını 180 dereceye önceden ısıtın. Kare bir fırın kabını yağlayın ve unlayın veya yağlı kağıt serin. Eritilmiş tereyağını ve esmer şekeri bir kapta iyice karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından süt ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyip karışımın üzerine azar azar ekleyin ve spatula ile hafifçe karıştırın. Hazırladığınız karışımı hazırladığınız fırın kabına yayın. Yaklaşık 20-25 dakika veya kürdan testi temiz çıkana kadar pişirin. Pişen brownieyi 10 dakika kadar soğuması için bekleyin ve daha sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!
İpuçları
Daha yoğun bir tat için, esmer şekeri biraz daha artırabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, üzerine çikolata parçaları veya ceviz ekleyebilirsiniz. Soğuduktan sonra daha kolay dilimlenir. Fırında pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden kürdan testini mutlaka yapın.