Lezzetli ve Doyurucu Bir Çorba

Kolayca hazırlayabileceğiniz, az malzemeyle çok lezzetli bir tel şehriye çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes tarif, hem pratik hem de oldukça doyurucu. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir seçenek olacak. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Az vaktiniz olsa bile kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri her evde kolayca bulunabilecek türden. Dilerseniz içine sevdiğiniz baharatları da ekleyerek kendinize özel bir lezzet elde edebilirsiniz.

Malzemeler Neler?

* 2 paket domates püresi
* 2 yemek kaşığı domates salçası* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 litre su
* 1 çay bardağı tel şehriye* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı Adım Adım

1. Öncelikle, geniş bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı ekleyin. Yağlar eridikten sonra, domates püresini ve domates salçasını ilave edip, orta ateşte birkaç dakika kavurun. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurmanız önemlidir. Bu işlem çorbanıza daha güzel bir aroma katacaktır. Daha sonra, 2 litre suyu ekleyin ve kaynatın.
2. Su kaynamaya başladıktan sonra, tel şehriyeyi tencereye ilave edin. Şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirmeye devam edin. Pişme süresi, tel şehriyenin kalınlığına bağlı olarak değişebilir. Pişirme sırasında ara ara karıştırarak, dibe yapışmasını engelleyin.
3. Çorbanız piştikten sonra, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tuz miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, çorbanıza pul biber veya kırmızı biber ekleyerek acılı bir tat elde edebilirsiniz. Afiyet olsun! Sıcak olarak servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Taze maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Yanında bir dilim ekmek ile daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.