Kolay ve Pratik Bulgur Pilavı

En kolay ve pratik bulgur pilavı tariflerinden biri olan salçalı bulgur pilavı tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifle, tane tane dökülen, lezzetli bir pilav hazırlayabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Hazırlaması ise çok kısa sürüyor. Aileniz ve misafirleriniz bu pratik ve enfes bulgur pilavını çok sevecek. Özellikle acele yemek hazırlanması gereken anlar için ideal bir seçenek. Yanına her türlü yemekle rahatlıkla servis edebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

* 1 adet soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı pilavlık bulgur* 2 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Adım Adım Salçalı Bulgur Pilavı

1. Öncelikle soğanı ince ince doğrayın ve tereyağı ile zeytinyağının karışımında pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra domates ve biber salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Bu işlem salçaların kokusunun uçması ve daha lezzetli bir tat elde etmeniz için önemlidir. Salçalar kavrulurken sürekli karıştırmayı unutmayın. Yanmaması için dikkatli olun.
2. Kavrulan salçaların üzerine, 1 su bardağı pilavlık bulgur ekleyin ve birkaç dakika daha kavurarak bulgura da salça aromasını geçirin. Bulgurun hafifçe kızarmış olması, pilavınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
3. Ardından 2 su bardağı sıcak suyu, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kuru naneyi ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın.
4. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte su tamamen çekene kadar pişirin. Pişme süresi yaklaşık 15-20 dakika olacaktır. Suyun tamamen çekildiğinden emin olun.
5. Pişen bulgur pilavını birkaç dakika dinlendirdikten sonra, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!