Lezzetli Bir Salça Soslu Sosis Deneyimi

Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla sofralarınızın yeni favorisi olacak. Hızlı ve pratik hazırlanışı ile yoğun günlerinizde bile kolayca hazırlayabilirsiniz. Dana sosislerin muhteşem aroması, ev yapımı salça sosuyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Kimyonun hafif baharatı ve toz şekerin dengeleyici etkisiyle, tadı damağınızda unutulmayacak bir lezzet bırakacak. Özellikle çocukların çok seveceği bu tarifi, farklı garnitürler ile zenginleştirebilirsiniz. Pilav, patates kızartması veya taze bir salata ile servis edebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için ideal bir yemek seçeneği.

Gerekli Malzemeler

* 350 gram dana sosis* 1 yemek kaşığı domates salçası* 1 çay kaşığı domates salçası (Ek salça koyarak sosu daha yoğun kıvamda yapabilirsiniz)
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 su bardağı sıcak su
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, sosisleri ortadan ikiye kesin. Sonra, bir tavada sıvı yağı ısıtın ve sosisleri her iki tarafını da güzelce kızartın. Kızaran sosisleri tavadan alarak bir kenara koyun. Aynı tavada, 1 yemek kaşığı domates salçasını kısık ateşte kavurun. Kavurma işlemi esnasında, kimyon ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ekleyin ve salça sosunun kıvamını ayarlayın. 1 çay kaşığı salça ekleyerek sosun rengini ve lezzetini daha da zenginleştirebilirsiniz. Kaynamaya başlayınca, kızarttığınız sosisleri sosun içine ekleyin ve 5-7 dakika hafifçe pişirin. Sosisler iyice ısındıktan ve sosu özümsedikte sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!