Puf Hamur Kızartması: Sabah Kahvaltılarının Vazgeçilmezi
Sabah kahvaltılarınıza farklılık katacak, enfes bir tarifle karşınızdayız! Bu pratik ve lezzetli puf hamur kızartması tarifi, hem yapımı kolay hem de damakları şenlendiriyor. Sıcacık ve çıtır çıtır kızarmış puf hamurları, kahvaltınıza mükemmel bir başlangıç yapmanızı sağlayacak. Aileniz ve sevdikleriniz bu muhteşem lezzete bayılacaklar. Hazırlık süreci oldukça kısa olduğu için zamanınız kısıtlı olsa bile gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. İşte enfes puf hamur kızartması tarifimiz:Malzemeler
* 1 adet yumurta* 1 su bardağı yoğurt
* 3 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 1 çay kaşığı karbonat
* 3 su bardağı (tepeleme) un
Hazırlanış
1. Derin bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz, sirke ve karbonatı iyice çırpın.2. Karışımın içine unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru fazla yoğurmayın.
3. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin. Bu süre zarfında hamurun kıvamı oturur ve daha güzel kabarır.
4. Dinlenen hamuru istediğiniz kalınlıkta açın ve küçük kareler veya istediğiniz şekillerde kesin.
5. Bol yağda kızartın. Kızaran puf hamurları servis tabağına alıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın.
6. Sıcak olarak, isteğe bağlı olarak bal, reçel veya pekmez ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!