Portakallı Zeytinyağlı Kereviz: Lezzetli Bir Tarif

Bu tarifle, kerevizi sevmeyenlerin bile beğeneceği enfes bir yemek hazırlayacaksınız. Zeytinyağlı ve portakallı aromanın mükemmel uyumu, kerevizin tadını bambaşka bir boyuta taşıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli bir seçenek sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak! Tarifimizde kullanılan malzemeler mevsimsel olarak değiştirilebilir; örneğin, farklı türde narenciye suları kullanılabilir. Deneme yanılma ile kendinize özel bir tarif bile geliştirebilirsiniz. Servis ederken üzerine taze otlar ekleyerek sunumunuzu daha da zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

* ½ çay bardağı zeytinyağı* 1 adet orta boy soğan
* 1 adet büyük boy havuç
* 1 adet büyük boy patates
* 1 yemek kaşığı un
* 2 adet kereviz sapı
* 1 dal kereviz yaprağı
* 1,5 su bardağı portakal suyu
* 1 su bardağı su
* ½ adet limon suyu
* 2 adet kesme şeker
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanış

Öncelikle soğanı, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. Unu ekleyip karıştırdıktan sonra, doğranmış kereviz saplarını ve kereviz yapraklarını da tencereye ilave edin. Portakal suyu, su, limon suyu, şeker ve tuzu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Pişirme süresi kerevizlerin boyutuna göre değişebilir, yaklaşık 20-25 dakika yeterli olacaktır. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları

Daha yoğun bir portakal aroması için, portakal kabuğundan rendelenmiş bir miktarı da ekleyebilirsiniz. Tatlılığın derecesini ayarlamak için şeker miktarını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.