Muhteşem Bir Lezzet: Portakallı Jöleli Kek

Bu tarif, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak kadar lezzetli bir portakallı jöleli kek. Deneyenlerin başka tariflere bakmaya gerek duymadığı söylenir. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, hem görüntüsü hem de tadıyla sofralarınıza şıklık katacak. İçerisindeki taze portakal aroması, kekin hafif ve ferahlatıcı olmasını sağlar. Özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar. Sıcacık bir fincan çay veya kahve eşliğinde servis edebilir ve keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Malzemeler kolayca bulunabiliyor ve yapımı oldukça pratik.

Kek Malzemeleri

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı portakal suyu
* 2,5 su bardağı un
* 1 adet portakal kabuğu rendesi
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Jöle Malzemeleri

* 1 su bardağı portakal suyu
* 1 su bardağı su
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1/2 adet portakal kabuğu rendesi

Kek ve Jölenin Hazırlanışı

Öncelikle kek için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir kapta çırpın. Yumurtaları ve şekeri iyice çırptıktan sonra sıvı yağ, süt, portakal suyu, un, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek pişerken jöleyi hazırlayabilirsiniz. Bunun için portakal suyu, su, şeker ve nişastayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Pişen jöleye portakal kabuğu rendesini ekleyin ve soğumaya bırakın. Pişen kek tamamen soğuduktan sonra üzerine soğumuş jöleyi dökün ve buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakın. Servis etmeden önce dilimleyerek sunabilirsiniz. Afiyet olsun!