Portakallı İrmik Helvası: Lezzetli Bir Kış Keyfi
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan helvalara, portakallı bir yorum katıyoruz. Bu tarif, hem aroması hem de yapım kolaylığıyla sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Portakalların ferahlığı ve irmiğin kıvamlı dokusu, damağınıza unutulmaz bir tat bırakacak. Sıcacık bir çay eşliğinde tadına doyamayacağınız bu helvayı, sevdiklerinizle paylaşarak keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde, içinizi ısıtacak ve enerjinizi yükseltecek bir lezzet deneyimi sunuyor. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, kısa sürede enfes bir helvanın tadını çıkarmanızı sağlayacak. İşte, mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir portakallı irmik helvası tarifi...Malzemeler
* 4 yemek kaşığı tereyağı* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 2 su bardağı irmik* 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
* 1 su bardağı portakal suyu
* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı toz şeker
* 4 yemek kaşığı ceviz içi