Muhteşem Portakal Aromasıyla Islak Kek
Portakal mevsiminde yapılabilecek en güzel tariflerden biri olan bu islak kek, eşsiz lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Evinizi mis gibi portakal kokusuyla dolduracak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlığı oldukça kolay olan kek, hem görüntüsü hem de tadıyla herkesi büyüleyecek. Aileniz ve misafirleriniz için harika bir ikram seçeneği olacak bu lezzetli kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi haline gelecek. İşte enfes portakal sosuyla mükemmel uyumu yakalayan bu portakallı ıslak kek tarifi…Malzemeler: Kek Hamuru
* 3 adet yumurta* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı süt
* 15 damla limon suyu
* 1 su bardağı portakal suyu
* 1 adet portakal kabuğu rendesi
* 1 su bardağı ceviz yağı
* 3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Malzemeler: Portakal Sosu
* 1 su bardağı portakal suyu* 3 tatlı kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
1. Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için derin bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra süt, limon suyu, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve ceviz yağını ekleyip iyice karıştırın. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırıp, yumurtalı karışıma azar azar ekleyin. Vanilyayı da ekleyip, tüm malzemeler homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına boşaltın.2. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp, tamamen soğumaya bırakın.
3. Soğuyan kek için portakal sosunu hazırlayın. Bir küçük kapta portakal suyunu ve pudra şekerini çırpın. Soğuyan kekin üzerine bolca portakal sosunu gezdirin. Dilerseniz sosu kekin üzerine kaşıkla döküp, sosun kekin içine işlemesini sağlayabilirsiniz. Servis etmeden önce en az 30 dakika buzdolabında bekletin.