Evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir börek tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte, çıtır çıtır milföy hamuru ile lezzetli pırasa ve tavuk buluşuyor. Hazırlaması oldukça pratik olan bu pırasalı ve tavuklu börek, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetin tadına bayılacaklar. Özel günlerinizin ya da hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti olacak bu börek, hem doyurucu hem de oldukça lezzetli. Siz de hemen malzemeleri hazırlayıp, mutfağınızda bu harika tarifi denemeye başlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Gerekli Malzemeler
Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 500 gram pırasa, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı pul biber, 1/2 çay kaşığı kekik, 1 adet haşlanmış tavuk budu (veya 200 gram tavuk eti), 8 kare milföy hamuru, 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı susam.
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle pırasaları yıkayıp temizleyin ve ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve doğranmış pırasaları ekleyip, yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ekleyip karıştırın. Haşlanmış tavuk budu veya tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayıp pırasaların üzerine ekleyin. Karışımı iyice harmanlayın. Milföy hamurlarını kare şeklinde açın ve her birinin üzerine pırasa ve tavuk karışımından eşit miktarda koyun. Hamurları üçgen şeklinde kapatıp kenarlarını çatalla bastırarak iyice yapıştırın. Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısını çırpıp, böreklerin üzerine sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.