Lezzetli Bir Patlıcanlı Gözleme

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, doyurucu ve farklı bir lezzet arayışındaysanız doğru yerdesiniz! Bu tarif, deneyen herkesi kendine hayran bırakan enfes bir patlıcanlı gözleme deneyimi sunuyor. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlanması oldukça kolay ve pratik olan bu gözlemeyi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz güzel bir atıştırmalık olarak değerlendirebilirsiniz. Sıcak sıcak servis edildiğinde, tadına doyum olmayacak kadar lezzetlidir. Özellikle baharatları ayarlayarak kendi damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için hazırlayabileceğiniz bu enfes gözlemeyi mutlaka denemelisiniz! Hazırlanışı da oldukça basit ve hızlıdır. Deneyin ve farkı görün!

Gözleme Hamuru İçin Malzemeler

3 su bardağı un, 1,5 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuzdan oluşan basit bir hamurla başlayacağız. Unu, suyu ve tuzu iyice karıştırarak, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru yaklaşık 20 dakika dinlendirdikten sonra, incecik açarak gözlemelerimizi hazırlamaya başlayabiliriz. İsteğe bağlı olarak, hamurun daha yumuşak olmasını istiyorsanız, 1 yemek kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Hamuru, açmadan önce biraz dinlendirmek, daha kolay açılmasını sağlar. Hazırladığınız hamurdan istediğiniz kadar parçalar koparıp, incecik açabilirsiniz.

Patlıcanlı İç Malzemesi

1 adet soğanı ve 1 adet yeşil biberi yemeklik doğrayın. 2 adet orta boy patlıcanı küp küp doğrayın. Ayrı bir tavada, doğradığınız soğanı ve yeşil biberi kavurun. Daha sonra küp doğranmış patlıcanları ekleyip, kızarana kadar pişirin. 2-3 yemek kaşığı domates püresi, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek, karıştırıp birkaç dakika daha pişirin. İç malzemenin lezzetini daha da arttırmak için, isteğe bağlı olarak taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Baharatları kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yapılışı

Dinlendirdiğiniz hamuru incecik açın. Hazırladığınız patlıcanlı harcı gözlemenin üzerine yayın. Gözlemeyi ikiye katlayıp, kenarlarını iyice kapatın. Tavada veya sahanda, her iki tarafını da kızartın. Sıcak servis edin. Yanına ayran veya çay ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!