Tarifin Hikayesi

Bulgur ve kıymanın enfes birleşimiyle hazırlanan bu sulu köfte tarifi, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu yemeğin hazırlanışı oldukça pratik. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir çorba arayanlar için ideal bir seçenek. Tarifimizde kullandığımız baharatlar, köfteye eşsiz bir aroma katarken, patatesler de yemeğe kıvam ve lezzet veriyor. Hazırlanışı oldukça kolay olduğu için, acemi aşçılar bile rahatlıkla yapabilir.

Malzemeler

- 250 gram dana kıyma
- 1/2 su bardağı ince bulgur
- 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
- 1 adet yumurta
- 1 çimdik karabiber
- 1 çimdik kuru nane
- 1 çimdik pul biber
- 1 çimdik kimyon
- 6 tepeleme yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 silme tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 2 adet büyük boy patates (küp küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı

Öncelikle, kıymayı, bulguru, ince kıyılmış soğanı, yumurtayı, baharatları ve tuzu derin bir kapta iyice yoğurun. Ardından, hazırladığınız harcı küçük köfteler haline getirin. Ayrı bir tencerede sıvı yağı ısıtıp, köfteleri her tarafı kızarana kadar kızartın. Kızartılan köfteleri tencereden alıp kenara koyun. Aynı tencereye rendelenmiş havucu ve küp küp doğranmış patatesleri ekleyip, birkaç dakika soteleyin. Domates ve biber salçasını ekleyip 1 dakika daha soteleyin. Sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, kızarttığınız sulu köfteleri tencereye ekleyin. Düşük ateşte, patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Servis etmeden önce, üzerine bir miktar taze nane ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!