Muhteşem Rosto Köfte

Patates püresiyle enfes bir uyum yakalayan bu rosto köfte tarifi, hem doyurucu hem de oldukça lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu tarif, sofranızın yıldızı olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, pratikliği ile de öne çıkıyor. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzetli yemeği, farklı baharatlar deneyerek kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Özel günlerinizin yanı sıra hafta içi akşam yemekleriniz için de ideal bir seçenek. Deneyin ve farkı siz de görün!

Köfte İçin Malzemeler

1 kilogram karışık kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, 3 diş sarımsak, 1 adet yumurta, 4 yemek kaşığı galeta unu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber. Bu malzemeleri iyice karıştırarak, köfte harcınızı hazırlayın. Harcı iyice yoğurmanız, köftelerin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Kıymanın kalitesi de lezzette önemli bir rol oynar. Tercihinize göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Patates Püresi ve Sos İçin Malzemeler

4 adet patates, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 çay bardağı süt, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay bardağı sıcak su. Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Tereyağı ve sütü ekleyerek krema kıvamına getirin. Baharatları da eklemeyi unutmayın. Salça ve sıvı yağ ile hazırlayacağınız sosu ise, köftelerinizi kızarttıktan sonra üzerine gezdirebilirsiniz. Bu sos, köftelerinizi daha da lezzetli hale getirecektir. İsterseniz, sos için domates rendesi de kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı

Öncelikle köfte harcını hazırlayın. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve yuvarlak köfteler şekillendirin. Daha sonra, köfteleri kızartın veya fırında pişirin. Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. Tereyağı, süt ve baharatları ekleyerek püre haline getirin. Kızartılmış veya fırınlanmış köftelerinizi patates püresiyle servis edin. Üzerine hazırladığınız salça sosunu gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!