Klasik Lezzet: Patates Pankek (Latke)
Çıtır çıtır, ağızda dağılan ve yağ çekmeyen bu enfes patates pankek (latke) tarifiyle, kahvaltınıza veya ara sıcaklarınıza lezzet katacaksınız. Basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Kızartma işlemini doğru yaparak, altı kızarırken içi yumuşacık patates pankekleri elde edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzetten çok memnun kalacak. Dilerseniz üzerine ekşi krema veya elma sosu ekleyerek daha da zenginleştirebilirsiniz. Tarifimizi deneyin ve çıtır çıtır lezzetine siz de hayran kalın. Hazırlaması oldukça kolay olan bu pankek, herkesin kolayca yapabileceği bir tariftir. Mutlaka denemenizi öneririz!
Malzemeler
Bu enfes patates pankekleri için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 3 adet orta boy patates, 1 adet yumurta, 5 yemek kaşığı (silme) mısır nişastası, 1 çay bardağı ayçiçek yağı ve 2 çay kaşığı tuz.
Hazırlanış
Öncelikle, patatesleri rendeleyin. Ardından, rendelenmiş patatesleri bir süzgeçten geçirerek fazla suyunu iyice sıkın. Bu adım, pankeklerin çıtır olmasını sağlar. Suyunu iyice sıkılan patateslere yumurtayı, mısır nişastasını ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Daha sonra, orta ateşte ısıttığınız tavaya, ayçiçek yağından bir kepçe koyun ve yağ kızınca, karışımın bir kepçe kadarını tavaya döküp, orta ateşte her iki tarafını da güzelce kızartın. Kızaran patates pankeklerini kağıt havlu üzerinde yağını süzün. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Hazırladığınız patates pankeklerini (latke) dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Sıcak olarak servis etmek en idealidir. Yanına ekşi krema, elma sosu veya yoğurt gibi soslar da oldukça yakışır. Kahvaltıda, ara sıcak olarak ya da ana yemek yanında tercih edebilirsiniz.