Kat Kat Lezzet: Patates Kekinin Sırrı

Bu tarifte, ağızda dağılan, kat kat dizilmiş enfes bir patates keki hazırlayacaksınız. Özellikle sevdiklerinizle paylaşmak için ideal olan bu lezzetli kek, hazırlaması oldukça kolaydır. İçerisindeki malzemelerin uyumu ve pişirme tekniği, muhteşem bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Sıcacık fırından çıkan kekin kokusu mutfağınızı saracak, afiyetle yiyeceğiniz bu lezzeti unutamayacaksınız. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay temin edilebilir. Hazırlama aşamalarını dikkatlice takip ederek siz de bu eşsiz patates kekini yapabilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Patates Keki İçin Gerekliler

Patates için; 6 adet orta boy patates, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz. Kek karışımı için ise; 3 adet yumurta, ½ su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 3 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber. Malzemeleri ölçülerine dikkat ederek hazırlayalım. Başlayalım!

Hazırlanışı: Adım Adım Patates Keki

Öncelikle patatesleri yıkayıp haşlayarak püre haline getirin. Haşlanmış patates pürenize tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları, zeytinyağını, sütü, yoğurdu, rendelenmiş kaşar peynirini, unu, tuzu ve karabiberi çırpın. Hazırladığınız patates puresini ve kek karışımını birleştirip iyice karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz. Yanına ayran veya salata eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Lezzetli Patates Keki Deneyimi

Bu tarif sayesinde, evinizde kolayca yapabileceğiniz muhteşem bir patates keki deneyimi yaşayacaksınız. Tarifimizi uyguladıktan sonra yorumlarınızı bekliyoruz. Siz de bu enfes lezzeti deneyip sevdiklerinizle paylaşın.