Lezzetli Bir Kahvaltı: Pancar Kızartması
Mevsiminde taze pancarların tadına doyamadığınızdan mı şikayetçisiniz? O halde bu tarifi mutlaka deneyin! Az malzemeyle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz nefis bir pancar kızartması tarifiyle karşınızdayız. Kahvaltınıza farklı bir lezzet katacak bu tarif, hem pratik hem de oldukça besleyici. Hafif tatlımsı tadıyla pancarı sevmeyenleri bile etkileyeceğinden eminiz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacak! Hazırlık aşamasını da oldukça keyifli bulacaksınız. İşte size enfes bir lezzet deneyimi!Gerekli Malzemeler
* 1 adet orta boy pancar* 3 adet ceviz içi (ince kıyılmış)* 1 adet yumurta
* 4 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle, pancarı yıkayıp kabuğunu soyun. Daha sonra ince dilimler halinde doğrayın. Ceviz içlerini ince ince kıyın. Bir kapta yumurtayı çırpın. Unu ekleyip iyice karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz (isteğe bağlı). Hazırladığınız karışıma doğranmış pancar dilimlerini ekleyin ve iyice bulayın.2. Sıvı yağı tavaya alın ve orta ateşte ısıtın. Unlanmış pancar dilimlerini, kızgın yağa dikkatlice yerleştirin. Her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Kızarmış pancar dilimlerini servis tabağına alın.
3. Üzerine ince kıyılmış cevizleri serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın. İsterseniz yanında yoğurt veya farklı soslarla da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!