Lezzetli Bir Hafta Sonu Kahvaltısı: Otlu Yumurtalı Pide

Hafta sonunuza enfes kokularla başlamanın en güzel yolu, fırından yeni çıkmış sıcak bir pide. Bu tarifimizle, tek dilimde doyuracak kadar lezzetli, otlu yumurtalı pide yapmayı öğreneceksiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu pide, hem kahvaltı hem de ara öğün için mükemmel bir seçenek. Fırından gelen sıcak kokusu tüm evi saracak, ailece keyifle tüketebileceğiniz bu tarif, hafta sonu kahvaltılarınıza renk katacak. Malzemelerin tazeliğine dikkat ederek, daha lezzetli bir pide elde edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tada bayılacak. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz! Hazırlık aşamalarını adım adım takip ederseniz, muhteşem bir sonuç elde edeceğinizden emin olabilirsiniz.

Pide Hamuru İçin Gerekli Malzemeler

Pide hamuru için aşağıdaki malzemeleri hazırlayın: 3,5 su bardağı un, 1/2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı su, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı kuru maya, 2 çay kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz. Öncelikle mayayı şekerle birlikte ılık suda eritin ve 10 dakika kadar bekletin. Ardından diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru üzerini örterek, ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru istediğiniz büyüklükte açarak pidelerinizi hazırlayın.

Otlu İç Harcı Hazırlama

İç harcı için ise; 1 adet soğanı ince ince doğrayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Ardından üzerine 1/2 demet ayıklanmış ve temizlenmiş ıspanağı ve 1/2 demet pazıyı ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sotelenmiş sebzeleri soğumaya bırakın. Daha sonra 2 adet büyük boy yumurtayı çırpın ve soğuduktan sonra sebzelerle karıştırın. İsteğe bağlı olarak 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.

Pidenizin Pişmesi

Mayalanmış hamuru istediğiniz kalınlıkta açın. Hazırladığınız otlu yumurtalı harcı pidelerin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!