Lezzetli ve Pratik Otlu Kurabiye

Bayatlamayan, ağızda dağılan enfes bir otlu kurabiye tarifiyle karşınızdayız! Hem kahvaltılarınızda hem de çay saatlerinizde gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bu kurabiyeler, misafirlerinizin de beğenisini kazanacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, mutfakta vaktinizi verimli kullanmanızı sağlayacak. Taze otların ferahlığıyla harmanlanan lezzet, damak zevkinize keyifli bir deneyim sunacak. Deneyimli aşçılar için bile sürpriz olabilecek kadar basit ve etkili. Aileniz ve sevdikleriniz için mutlaka denemelisiniz. Malzemeleri kolayca temin edebilir, kısa sürede hazırlayıp fırına sürebilirsiniz. Fırından çıktıktan sonraki o muhteşem kokuyu düşünün bile!

Malzemeler

* 1 adet yumurta
* 1 adet yumurta beyazı
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 5 dal taze soğan (ince kıyılmış)
* 150 gram margarin (oda sıcaklığında)
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 3-3,5 su bardağı un (eleme işlemi yapılmış)
* 1 adet yumurta sarısı (üstüne sürmek için)

Hazırlanış

1. Öncelikle derin bir kapta yumurta, yumurta beyazı, margarini çırpın. Daha sonra incecik kıyılmış dereotu, maydanoz ve taze soğanı ekleyin. Karışıma rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu ve kabartma tozunu ilave edin. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Hamurun çok sert veya çok yumuşak olmamasına dikkat edin. Hazırladığınız hamuru streç filme sararak en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
2. Dinlenen hamuru unlanmış bir tezgah üzerinde yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Çerez kalıbı veya bıçak yardımıyla dilediğiniz şekillerde kurabiyeleri kesin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürün.
3. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız otlu kurabiyeleri dilerseniz yanında ayran, kefir veya çay ile servis edebilirsiniz. Ayrıca kahvaltılıklarınızın yanında da tüketebilirsiniz. Özellikle çocukların da çok seveceği bir lezzet.