Muhteşem Bir Lezzet: Muhallebili Revani

Tadına doyum olmayan, ağızda dağılan enfes bir tatlı tarifiyle karşınızdayız! Bu pratik ve lezzetli revani, sevdiklerinizin gönlünü çalacak. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarif, hem görsel hem de lezzet açısından mükemmel bir sonuç veriyor. Özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu muhallebili revani, misafirlerinizi de etkileyecek kadar özel bir tat sunuyor. Sıcacık bir fincan çay eşliğinde afiyetle tüketebileceğiniz bu enfes tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Püf noktalarına dikkat ederek, tarifte verilen ölçülere uyduğunuzda, mükemmel bir muhallebili revani elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Hadi, birlikte bu lezzeti mutfakta yaratmaya başlayalım!

Revani Kekinin Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet İçin Gerekli Malzemeler

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 adet limon suyu

Muhallebi İçin Gereken Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket çırpılmış krem şanti

Muhallebili Revani Hazırlanışı

Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kek hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye hamuru dökün ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkan keki sıcakken hazırladığınız şerbete batırın. Muhallebi için süt, krema, şeker, un ve vanilyayı tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuduktan sonra çırpılmış krem şantiyi ekleyin ve karıştırın. Soğuyan kekin üzerine muhallebiyi dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun!